Nuorten filosofiatapahtuma Ajattelen -koska voin 23.10.2021

Korona-pandemia ja siihen liittyvä ihmiskontaktien vähäisyys on tuonut meidät uudella tavalla tietoiseksi peloistamme. Moni huomaa pelkäävänsä yksinäisyyttä. Virtuaalisessa verkkoympäristössä tapahtuvat kaverikontaktit auttavat, mutta entä jos kaikki ihmissuhteet olisivat vain teknologisesti välittyneitä? Pandemian aikana luonto on ihmisen toiminnan tauotessa  näyttänyt pilkahduksia nopeasta toipumisesta. Ehkä toivo luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä ja tulevien sukupolvien kunnollisista elinmahdollisuuksista ei ole lopullisesti menetetty? Paluu talouskeskeiseen kilpailevaan maailmanjärjestykseen pelottaa. Pelko saa lamaantumaan tai toimimaan. Motiivi vaikuttaa syntyy usein pelosta. Haluan toimia, jotta asiat muuttuisivat paremmaksi ja jotteivat  hyvät asiat häviäisi maailmasta kokonaan. Mitä, jos en edes tiedä mistä välitän ja minkä puolesta haluan toimia? Eikö se ole todellista horroria? Vaikuttajana minun on astuttava julkiseen tilaan näkyville ja altistuttava toisten esittämälle kritiikille ja pahanolon purkauksille. Vihapuhe ja trollaaminen pelottaa. Tulevaisuus on tuntematon, mutta myös nykyhetki pursuaa menneisyyden pelkoja.

Viidennessä AKV:ssa mennään yhdessä pelkojen ja vaikuttamisen syvään päähän ja katsotaan millaisia ajatuksia ja tuntemuksia pohjalta löytyy.   

YLEISTÄ
AKV on erityisesti 13–19 –vuotiaille suunnattu nuorisolähtöinen, toiminnallinen ja osallistava päivän mittainen filosofiatapahtuma (la 23.10.), joka järjestetään viidennen kerran nuortentaide- ja toimintatalo Vimmassa Turun keskustassa (Aurakatu 16). Pitkään jatkuneesta korona-pandemiasta johtuen AKV järjestetään hybriditapahtumana. Tapahtuma striimataan AKV:n youtube-kanavalle ja yleisöä Vimman tiloihin otetaan mahdollisuuksien mukaan. Mahdollisuus järjestää tapahtuma terveysturvallisesti on meidän ehdoton ykkösprioriteetti.      
AKV on nuorille ja opettajille/ohjaajille maksuton tapahtuma, jossa on mahdollisuus tutustua aktiivisen osallistumisen kautta filosofiseen tapaan tarkastella maailmaa. AKV:ssa filosofia määrittyy jokaiselle kuuluvaksi perusoikeudeksi tutkia ajattelemalla vapaasti omaa elämää ja ympäristöä.     

ETSITÄÄN NUORIA TEKIJÖITÄ. AJATTELEN – KOSKA VOIN! 23.10.2021, Vimma<< >>23.10. Nuorten oma filosofiatapahtuma Ajattelen –koska voin! klo 12-16 Vimmassa.

About the author : Sfääri ry

Leave a Reply

Your email address will not be published.